Den mentala påfrestningen är påtaglig

mental påfrestning spel

När vi spelar, oavsett vilken form, så är det ingen tvekan om att den största delen av påfrestningen sker på den mentala nivån, alltså i hjärnan. Detta är för många inget stort problem utan de är förberedda på vad som kommer ske när de loggar in på nätcasino för att spela runt ett pokerbord, en spelautomat eller vad som än faller sig in. Men denna mentala ansträngning har för en liten signifikant mängd människor utvecklats till ett väldigt stort problem, ett spelberoende.

Många man frågar anser att när du spelar så sker det automatiskt och det är det som de gillar. De tror att de inte tar hänsyn till hur allting fungerar, alla intryck, alla inräkningar med mera. Dessa småsaker som vi oftast tar för givet sker med en större utsträckning när vi spelar. Vi försöker räkna ut våra chansen för att vinna konstant, utan att vi egentligen ägnar en medveten tanke om detta.

Vad är det egentligen som sker i hjärnan när vi spelar?

Detta har länge varit på tapeten med forskning utan att det faktiskt kommer fram med resultat. Men den senaste tidens forskning har fått sig ett uppsving och ett tillkännagivande som visar på att spelberoende kan klassas i samma kategori som alkohol- och drogberoende för att den aktiverar samma belöningssystem på ett liknande sätt.

Detta belöningssystem har en längre väg att vandra för de som utvecklat någon form av beroende och det är just detta som forskare anser vara grunden till problemet. Dessa människor spelar mer och mer för att ens kunna känna samma form av belöning som andra får av ett spel. Den andra delen som influerar spelandet är den prefrontala barken (som är den främsta delen av pannloben). Denna delen styr vår impulsivitet, den kognitiva kontrollen och våra val i allmänhet. När man utvecklat ett beroende kan man se via olika skanningar att de personer med beroende har en lägre aktivitetsgrad vilket gör att man har sämre impulskontroll.

Träna ditt psyke för att motverka onödiga påfrestningar

När man pratar om att ha ett starkt psyke är det många som tror att det är något man föds med. Detta är väldigt fel då det faktiskt går att träna upp sin mentala tuffhet och lära sig stå emot frestelser eller ta motgångar på ett helt annat sätt. Hur man går tillväga för att utveckla denna delen är inte forskarna helt överens om, men många har sett att om man är medveten om riskerna innan man påbörjar någonting så kommer man enklare kunna hantera dessa motgångar om de uppstår. Även genom att alltid ta ett steg tillbaka och utvärdera situationen är en teknik som många rekommenderar. Denna teknik fungerar som en hanteringsmekanism så att du kan ta in och förstå dina omständigheter bättre.

Alla dessa saker är högst individuella och vad som funkar för dig kanske inte funkar för din bästa vän. Det är också något man måste förstå. Man kan inte bara följa någon annans recept då receptet är speciellt för den människan. Men det är alltid värt att testa sig fram, för när något funkar för dig så märker du det väldigt snabbt.

Ta hand om ditt psyke

Om du börjar märka att ditt spelande börjar bli ett beroende så ska du ta hjälp direkt. Det är ingenting att skämmas för och den som skadas mest av det är du själv. Därför gör du bäst i att inte ignorera dina problem utan tar ett steg tillbaka och tänker dig för.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *